Op weg naar succes

Op weg naar succes

·

·

,

Op weg naar succes

Heel wat mensen vertrekken op dit ogenblik met vakantie. Lang geleden hebben zij hun plannen gemaakt, hebben gekozen waar ze naartoe gingen en op welke manier ze hun doel zouden bereiken. Vlak voor vertrek wordt alles klaargemaakt, wordt alles meegenomen wat nodig is, en tijdens de rit checken ze regelmatig via Waze, Google Map of een andere navigatiesoftware of zij op tijd op hun bestemming kunnen geraken. Waar nodig worden hindernissen vermeden en met een zekere gemoedsrust omdat alles tot in de puntjes is voorbereid, komen deze mensen terecht waar ze naartoe wilden gaan.

Om binnen je eigen onderneming tot eenzelfde gemoedsrust te kunnen komen, is binnen je onderneming dezelfde voorbereiding nodig. Hiervoor bepaal je eerst wat je wil bereiken op een korte termijn van één jaar, maar ook op langere termijn zoals op vijf jaar. Bij het bepalen van deze doelstellingen, hou je best rekening zowel met kwalitatieve factoren, als met kwantitatieve elementen. Welke producten zullen op dat moment wel en niet goed verkopen, wat doen je concurrenten in die periode en op welke producten heb je een grote winstmarge. Wat zijn de middelen die je moet inzetten om die plannen te realiseren, waar kan je de juiste leveranciers vinden en hoe ga je je klanten bereiken. Al deze elementen maken deel uit van je business plan.

Naast dit plan, ga je de zaken ook kwantificeren zodanig dat je weet dat door het volgen van dit financieel plan, je je doelen zal realiseren. Je hebt een maatstaf om te weten of je goed bezig bent en of je eventueel een aantal dingen moet bijsturen. Periodiek een vergelijking maken tussen wat je hebt gerealiseerd en wat je had gepland, is dan ook essentieel. Quartz helpt je bij het opstellen en het opvolgen van zowel business plan als het financieel plan. Vraag kosteloos advies.

Veel plezier als je met vakantie bent of gaat en als je op weg bent naar succes.

Deze website gebruikt cookies zodat je een betere web ervaring krijgt. Door verder te gaan op deze site, ben je akkoord met ons gebruik van cookies.