A0413b – Recycling

16.000.000,00

Recyclage van autobanden op basis van een verticale pyrolyse technologie.

Artikelnummer: Q0413 Categorie: Tag:

Beschrijving

De vennootschap

De vennootschap heeft tot doel een holding te zijn die investeert in lokale en geografisch verspreide werkmaatschappijen (SPV’s) waarin dezelfde technologie van verticale pyrolyse voor de recyclage van autobanden wordt toegepast. 

Bovendien zal zij aan deze SPV’s commerciële, technische en administratieve medewerking verlenen zoals aan de Antwerpse SPV Laupat Operations BV.

De activiteiten van de vennootschap

Met de investeringen zal de vennootschap kunnen investeren in de eerste full scale gecombineerde versnipperaar en pyrolyse reactor met een capaciteit van 20.000 ton ELT’s (versleten autobanden) per jaar. 

Hiermee kunnen nieuwe grondstoffen worden geproduceerd voor de (petro)chemische industrie (pyrolyse olie), voor de automotive en inktindustrie (carbon black), voor de staalindustrie, voor de textielindustrie, …. Ook kunnen met de vrijgekomen warmte gebouwen worden verwarmd en kan deze warmte samen met H2 (waterstof) geleverd worden aan andere industriële bedrijven. Het project sluit aan bij de beleidsvisie op vlak van milieu en circulaire economie alsook op het vlak van materiaal valorisatie. De realisatie zal een katalysator effect hebben voor kennisontwikkeling en zal voor Laupat Industries BV en voor derden een stepping stone zijn voor vervolginvesteringen.

Extra informatie

Sector

Recyclage

Streek

Antwerpen

Type Investering

Obligatielening

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze site, ben je akkoord met ons gebruik van cookies.