Voor de meeste aandeelhouders, bestuurs- en directieleden, is een fusie, een overname of een verkoop van een onderneming een unieke gebeurtenis. Quartz heeft de nodige gedrevenheid, inzet en ervaring om je onderneming hierin bij te staan. Met je specifieke doelstellingen in gedachten, werken we nauw met je samen om je transactie te plannen en te structureren, van het beoordelen van uw huidige onderneming via financiële modellering tot belasting-, boekhoud- en deal structurering.

Van het bedenken van een strategie tot het selecteren van de juiste partner… Van het uitvoeren van een grondige due diligence tot het sluiten van de deal… Van begin tot eind richt Quartz zich op je transactie met als doel waarde te genereren voor je onderneming en haar aandeelhouders.

Verkoop van een Onderneming

Vooraleer je onderneming te kunnen verkopen, is er een hele voorbereiding nodig. Zo moet een degelijk onderbouwd financieel plan opgesteld worden, moet de onderneming gewaardeerd worden en moet de gevolgen voor de overblijvende en uittredende aandeelhouders bekeken worden. 

Een paar voorbeelden van ondernemingen die we momenteel begeleiden in een (gedeeltelijk verkoopproces):

Aankoop van een Onderneming

De groei van je bedrijf kan je natuurlijk ook realiseren door andere bedrijven in de sector over te nemen of door een gerichte diversificatie na te streven. 

Ook hier is een adequate planning en een herziening van je business plan noodzakelijk. Wat zijn de activa die je overneemt, hoe kunnen zij geïntegreerd worden binnen het huidige geheel en wat is de impact op personeelsvlak. Maar ook voor de financiering van de overname zijn er heel wat vragen: ga je hiervoor je kapitaal verhogen, ga je een lening aan, overweeg je een aandelenruil? En er zijn nog vele andere meer creatieve oplossingen.

Deze website gebruikt cookies zodat je een betere web ervaring krijgt. Door verder te gaan op deze site, ben je akkoord met ons gebruik van cookies.